Hallo, ik ben Tinne, mama van 2 energieke jongens. Het is een cliché: ze groeien zo snel, te snel. Het is echter wel fijn om te zien hoe ze sterker worden door de obstakels die ze tegenkomen en hoe ze uit hun (kleine) successen leren.

Ik werk graag met kinderen, jongeren en gezinnen. Het geeft me energie om hen in beweging te krijgen, hen aan te moedigen en te doen groeien. Ikzelf ben iemand die door te doen en te voelen mezelf beter leert kennen en ook de dingen beter begrijpt/opneemt.  Het kriebelt altijd om actief  aan de slag te gaan. Ik ondersteun dan ook graag anderen op deze actieve manier in hun zoektocht naar zichzelf.

In 2004 ben ik afgestudeerd als maatschappelijk werker. Ik heb voornamelijk in de bijzondere jeugdzorg gewerkt, o.a. leefgroep werking, kinderen/jongeren en gezinnen begeleid en ondersteuning gegeven aan pleeggezinnen. De laatste 2 jaar ben ik aan de slag in een voorziening voor volwassenen met een beperking.

Al jaren heb ik bijkomende opleidingen gevolgd met de gedachtegang van Rots en Water omdat deze me de achtergrond en inzichten geeft om actief met anderen aan de slag te gaan.  Ik pas deze dan ook toe in mijn psycho-fysieke weerbaarheidstrainingen die ik geef aan kinderen, jongeren en gezinnen.

 

Bij Rots en Water werken we rond 5 thema’s: zelfvertrouwen, zelfreflectie, zelfcontrole, zelfverdediging en weerbaarheid. Het programma is opgebouwd rond 2 begrippen: de Rotshouding en de Waterhouding.

De Rotshouding staat voor de standvastige en onveranderlijke houding, jezelf zijn, opkomen voor jezelf, grenzen aangeven en weerbaar zijn.
De Waterhouding is symbool voor een beweeglijke en verbindende houding,  de verbondenheid met elkaar en het rekening houden met anderen en hun grenzen. Het is belangrijk om op te komen voor jezelf (Rots) én rekening te houden met anderen (Water). Beide kwaliteiten zijn belangrijk om te kunnen omgaan met de verschillende situaties en gebeurtenissen in het leven.

Door te spelen en te bewegen worden tijdens de training/sessies tal van sociale vaardigheden aangeleerd.  Spelen, bewegen, doen en  voelen zijn de rode draad doorheen de training/sessies. We wisselen de actie af met (kring)gesprekken om zo te kunnen reflecteren. Belangrijk: plezier maken mag!

We werken rond vaardigheden zoals lichaamshouding, spreektechnieken, oplossingsgerichtheid,  opkomen voor zichzelf, positief denken, eigen grenzen aangeven en bewaken, zichzelf vertrouwen om nieuwe uitdagingen aan te gaan, enz.

Rots en water inzetten in gezinnen is een middel om nieuwe inzichten, versterkende ervaringen en praktische handvaten mee te geven aan iedereen in het gezin. Het brengt het gezin in beweging, activeert gezinsleden en nodigt hen spelenderwijs uit om vanuit eigen ervaring te leren en te ontwikkelen.

Rots en water is geen therapie, maar kan wel gebruikt worden als aanvulling op een therapie.

Heb je vragen over de trainingen of wens je liever individuele sessies, gezinssessies, laat het me weten.

 

Voor wie?
Kinderen en/of gezinnen

 

Praktisch

Individuele sessie: €55 voor 1 u

Gezinssessie: €75 voor 1 u – 1u15

Groepstrainingen: afhankelijk van de duur(aantal weken) van de training. Dit is minimum met 4 personen. 

 

Afspraak via contact formulier of rechtstreeks via

Telefoon: 0485 70 58 40

E-mail: tinne.brughmans1@gmail.com