Hey, Ik ben Els

Moeke van twee zonen (°2003 en °2006), getrouwd met mijn jeugdliefde, verpleegkundige op neonatologie en perinatale coach sinds 2023.  Ik vertoef heel graag in bos-en bergrijke omgevingen, al wandelend of met de mobilhome. Ik zing (voornamelijk in de auto) en dans graag. Ik lees en schrijf graag. Ik ben creatief aangelegd (vooral met papier) en ik ben gek op baby’s!

Mijn verhaal begint in de lente  eind jaren 70 waar ik opgroeide in een warm nest in een klein Kempisch dorpje,  samen met mijn broer en zus. Ongeveer 40 jaar later gebeurde er van alles in mijn leven waardoor ik me bewust werd van het leven dat ik tot dan toe geleid had. Ik werd me bewust van een perfectionistisch patroon en ontdekte mijn hoog sensitieve kant. Er kwamen een hele hoop uitdagingen op mijn pad. Maar ik gaf niet op. Ik zocht hulp, leerde het pad van zelfontwikkeling en minimalisme kennen. Ik leerde stap voor stap omgaan met mijn perfectionistisch patroon en omarmde meer en meer mijn kracht als hoog sensitieve vrouw. 

 

Waarvoor ben ik hier op aarde?
Mijn missie, zoals men dat zo mooi benoemt, is om jou, mama of papa, (opnieuw) te leren genieten van jouw rol als ouder. Om je bewust te maken wat jou zo bijzonder maakt, waarom dingen gebeuren die gebeuren. Ik begeleid je graag in het creëren van een warm nest voor jezelf én voor je gezin. Dat doe ik door samen met jou op zoek te gaan naar handvaten en manieren om om te gaan met de uitdagingen die op jouw pad komen.

 

Expertise domeinen

Perinatale periode 

Als mama of papa kan je bij mij terecht met al je vragen, zorgen en uitdagingen rond het ouderschap. Van zwangerschap tot 3 jaar na de geboorte. Met mijn ervaring als verpleegkundige op neonatologie ben ik gespecialiseerd in het begeleiden van ouders van prematuur geboren baby's  en geboortes die anders verliepen dan verwacht/gepland. Ik luister naar je verhaal en ga samen met jou op zoek naar handvaten en tools om met de pittige uitdagingen, die het ouderschap met zich mee kan brengen, om te gaan.


Waarvoor kan je bij mij terecht?

*Prematuriteit : Is jouw kindje te vroeg geboren? Een opname op een intensieve neonatologie of kleine N*  kan een heftige periode zijn. Gevoelens van verdriet, machteloosheid, onzekerheid steken vaak de kop op. Je wordt heen en weer geslingerd tussen hoop en angst. Je baby'tje krijgt alle professionele aandacht die het nodig heeft. Voel jij je daardoor als ouder wel eens een beetje uit het oog verloren? Het zou kunnen dat je nood hebt aan iemand die tijd maakt om te luisteren naar jouw verhaal.  Iemand die aandacht heeft voor jouw veerkracht. I
emand die jou vasthoudt, terwijl jij je baby'tje vasthoudt.


*Ongewone start:
  Is de geboorte anders verlopen dan je verwacht had? Misschien waren er wel complicaties tijdens de zwangerschap waardoor er beslist werd om de bevalling in te leiden of zelfs een keizersnede toe te passen.  Of had je gelukkig wel een spontane bevalling maar liep die uiteindelijk niet zo rooskleurig als je had gehoopt? Zat jij tijdens je kraamperiode alles behalve op een roze wolk? Ging alle aandacht naar je baby terwijl jij je vreselijk voelde, hulpeloos , machteloos, pijn en ongemak? Kon jij niet genieten van die eerste dagen met je kleintje? Had/heb jij het moeilijk om verbinding te maken met je kleintje? Ben je bang? Voel je die allesoverheersende moederliefde totaal nog niet?


*Perfectionisme: "Ik wil het goed doen"  "Ik wil een goede moeder zijn" "Ik wil enkel het beste voor mijn kindje" Wist je dat er geen slechte moeders of vaders bestaan?  Elke ouder heeft het beste voor met zijn kindje. Elke ouder doet op zijn/haar eigen manier wat hij/zij denkt dat het beste is voor zijn/haar kindje. De ene overlaadt zijn baby's met knuffels, een andere koopt de mooiste kleertjes, nog een andere kolft elke twee uur om toch maar wat druppeltjes mama's-melk te kunnen geven. Twijfel je of je het goed genoeg doet? 


*Kwetsbare gezinssituatie: Maak je je zorgen dat je je kindje geen veilige omgeving kan bieden om op te groeien? Misschien heb je het niet breed of is er sprake van middelengebruik (alcohol, drugs) in je thuissituatie? Gevoelens van schaamte en angst kunnen opkomen. Wij, hulpverleners in de perinatale zorgverlening zijn er ook voor jou. 


*vroegtijdig zwangerschapsverlies:
Een kindje verliezen is zowat het ergste wat iemand kan overkomen. De pijn en verdriet zijn haast ondraaglijk. Het verdriet om een miskraam , zoals het in de volksmond wordt genoemd, wordt nog te vaak weggewuifd. Hoe pril of hoe voldragen de zwangerschap ook was, het verdriet is daarom niet minder heftig. Rouwen om iets wat nooit zal zijn, doet pijn. 

 

Hoog sensitiviteit

Ik begeleid je graag in het bewustwordingsproces van wat JIJ nodig hebt. We gaan samen op zoek of je hoog sensitief bent of niet? Welke prikkels kan jij aan? Wat is teveel voor jou? Hoe kan hoog sensitiviteit jouw kracht worden? Hoe kan je omgaan met uitdagingen? Op welke manier kan je je hoog sensitiviteit omarmen en inzetten als talent.

 

Ik ben opgeleid als coach.
Dat betekent dat ik samen met jou op zoek ga naar antwoorden op je vragen. We richten ons op het probleem waar jij op dit moment tegen aan loopt en kijken samen naar de toekomst door middel van concrete tips en oefeningen. Ik luister naar jou, stel vragen en geef enkel advies als jij daar expliciet naar vraagt. Wanneer ik merk dat er meer nodig is om jou verder te helpen, zou het kunnen dat ik je doorverwijs naar een psycholoog of therapeut. Dat doe ik steeds in samenspraak met jou.

 

Diploma's en certificaten

1995- 1999 KHK Kempen Lier: Gegradueerde kinderverpleegkunde met specialisatie in de neonatologie
2016: UZ Leuven: Verdiepingscursus borstvoeding (6 maanden)
2018:  CVA  Hasselt: Minimaliseer-coach (6 maanden)
mm2022: The coach clinic (Ekeren): Hoog sensitiviteit-coach ( 6 weken)
2022: KDG Hoge school Antwerpen: postgraduaat perinatale coach (9 maanden + eindwerk + eindexamen)
2023: Infant mental Health (Zoersel) (4 daagse opleiding)

Praktisch 

Doelgroep

Hoog sensitieve personen 

Ouders (met kinderen tussen 0 en 20 jaar) 

Tarief

Intakegesprek: 55 euro (inclusief aanmaak dossier)
Individuele begeleiding: 50 euro / 60 min


Na elke sessie wordt er afgerekend. U kan contant of via Payconiq betalen.